学术报告

点击次数:发布时间:2006-01-05 21:54作者:admin

应计算机学院邀请,香港科技大学顾宗华助理教授来我院讲学,讲学的题目是:Synthesis of Real-Time Implementations from Component-Based Software Models。
  时间:2006年1月9日下午2:00开始
  地点:学院会议室。

Abstract:
We consider the class of component-based software models with an interaction style of buffered asynchronous message passing between components with ports. After building a logical software model, it is necessary to synthesize a multithreaded implementation that runs on a given target hardware platform and satisfies the given timing constraints. Commercial code generators produce functional code, but ignore concurrency and timing issues. We compare alternative multithreading strategies, and describe real-time scheduling and design-space exploration techniques for implementation synthesis from component-based software models. Our experimental results show that these techniques yield high-quality implementations with a reasonable running time of the optimization algorithm.

个人简介:
顾宗华:本科毕业于中国科技大学,在密西根大学获得博士学位,在弗吉尼亚大学作过博士后。今年8月开始在香港科技大学计算机系任助理教授。科研领域是实时嵌入式系统和软件工程。请参见主页http://www.cs.ust.hk/~zgu.